Mintakikérés menete

Kérjük, mielőtt kikérné mintáját, olvassa el a mintakikéréshez kapcsolódó tájékoztatónkat is!

TÁJÉKOZTATÓ

A DEKK Pathologiájára érkezett műtéti anyagok feldolgozását és véleményezését követően a szövettani minták (blokkok, metszetek, kenetek) az Egészségügyi Törvény rendelkezése szerint az intézet archívumában kerülnek tárolásra. Az OEP által finanszírozott rendszerben további vizsgálatok a kezelőorvos javaslatára történnek. Egyéni kezdeményezésre szövettani, vagy citológiai vizsgálati mintát csak indokolt esetben tudunk kiadni.

A minta kikérését a beteg, a beteg közvetlen hozzátartozója, illetőleg az általa hivatalosan meghatalmazott személy kezdeményezheti kizárólag írásos formában az erre rendszeresített formanyomtatvány kitöltésével személyesen (ügyfélfogadási idő: munkanapokon 13.00-14.00 között), vagy elektronikus formában e-mail (titkarsag.pathol@med.unideb.hu), valamint fax (0652/255-245) útján. A nyomtatvány jelen oldalról tölthető le. 

A kérés titkárságra történő beérkezése és iktatása után a minta az archívumból kikérésre kerül. Az összekészített minta kizárólag az intézetvezető, vagy az általa megbízott jóváhagyása után kerül kiadásra. A kérelem beérkezésétől számított 5 munkanapon belül, a kikérő által megadott telefonos elérhetőségen a kérvényezővel felvesszük a kapcsolatot az átvétel időpontjának egyeztetése céljából. A minta átvételéről formanyomtatvány kerül kitöltésre, a mintát kikérő személy tudomásul veszi, hogy az általa kikért minta DEKK Pathologián történő tárolásának jogáról lemond.

A minta szállításra történő előkészítéséért adminisztrációs díj kerül felszámításra (3.000,- HUF), melyet kiékrő a kikért minta átvételekor nyugta ellenében fizet meg.

A DEKK Pathologia Molekuláris Laboratóriuma a rákbetegséggel kapcsolatos, terápiás jelentőséggel bíró molekuláris diagnsoztikai vizsgálatokat (RAS, KRAS, EGFR, BRAF, Her2 FISH, ALK FISH, stb) magyar társadalombiztosítással rendelkező betegek számára térítésmentesen (OEP finanszírozás terhére) elvégzi, mely lehetőségekről kezelőorvosánál érdeklődhet.

A magyar társadalombiztosítással nem rendelkező betegek részére a rákbetegséggel kapcsolatos, terápiás jelentőséggel bíró molekuláris diagnosztikai vizsgálatokat (RAS, KRAS, EGFR, BRAF, Her 2 FISH, ALK FISH, stb) térítés ellenében végzi el, melyet a kezelőorvosával történt egyeztetést követően a Térítéses Betegellátó Központon (http://reof.hu/kapcsolat) keresztül kérvényezhet.

 

Ügyintézés: munkanapkon 13.00-14.00 óra között!

Telefonos információkérés: +36 52 255 245

 

 

Letölthető dokumentum(ok)Méret
KÉRELEM - MINTA KIKÉRÉSÉHEZ212.76 KB

Counter

  • Látogatók száma: 541,862

Belépés